Juniorer

Anmälan öppen!
Onsdagsseglingar HT-2022

Nu är anmälan öppen till vårterminens onsdagsseglingar!
Upplägget är fortsatt två olika grupper med ett begränsat antal platser och anmälan. Detta för att kunna ge bättre möjligheter för alla att utvecklas.
De som har deltagit på sommarens seglarläger  är prioriterade för platserna. OBS; garanterar ej att ditt barn får en plats i samma grupp som tidigare säsong utan det är fortfarande först till kvarn som gäller mellan tidigare elever för att det ska finnas möjlighet att byta grupp.
Start 24 augusti och avslutning 5 oktober

Pris:
Träningsavgiften för höstens tillfällen är 450kr/person. I priset ingår hyra av klubbens båtar. Deltagaren måste även vara medlem i klubben.
Vi har grupperna seglarskoj och kappsegling;

Seglarskoj:
För att kunna anmäla sig måste man vara minst 8 år och kunna simma 200m
Vi kommer främst segla 2-krona och optimistjolle.
Fokuset ligger på grunder inom segling och övningarna kommer anpassas efter deltagarnas tidigare erfarenhet. Detta är en bra grupp att anmäla sig till om man inte känner sig helt säker på att segla själv eller inte vill träna vidare mot kappsegling utan bara segla för att det är roligt. Detta är därför en blandad grupp både åldersmässigt och erfarenhetsmässigt. Samling 17.30 med genomgång och gemensam riggning.
Det finns 20 platser

Kappseglingsgrupp:
Denna grupp är för våra mer erfarna seglare som vill vidareutveckla sin segling mot kappsegling. Vi kommer främst segla Tera och feva och ledare kommer coacha ifrån motorbåt. För erfarna seglare som inte vill kappsegla rekommenderar vi seglarskoj.

Förkunskaper:
• Självständigt kunna rigga en Tera
• Kunna segla alla segelsätt självständigt
• Klara/vilja/våga segla självständigt i en enmansbåt
• Kunna kapsejsa och komma upp i båten igen utan ledares hjälp
• Genomgång 18.00 riggade, ombytta och klara för att sjösätta.
Det finns 10 platser, med undantag för om du har egen båt. 
Hur anmäler man sig?
Anmälan till onsdagsseglinganra öppnar 18 augusti 18.00 och kommer finnas på vår hemsida under fliken ”junior”. Det är först till kvarn som gäller. Avgiften på 450kr ska vara betald till Viken Ägirs plusgiro 8455-8 innan tisdag 23 augusti och ska märkas med deltagarens namn och ”onsdagssegling ht22”.Seglarläger 2023

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. Lägeravgift för medlem är: 2000 kr för vecka 25 och 2275 kr för vecka 26, 27, 28 och 29.

Mer information kommer att finnas tillgänglig inom en snarframtid.

Seglarskola

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj! 

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.

Juniorsegling

Detta är en aktivitet som består av onsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

För att prova på kappsegling anordnar klubben normalt under hösten "Lilla Rödöpokalen" - en kappsegling med nybörjarfokus för juniorer.
Inbjudan till "Lilla Rödöpokalen2020"

Seglarläger 2022

- OBS -

Vecka 28 är dessvärre fullbokad. 

Eftersom vi inte har fått anmälningar till vecka 29 kommer den inte bli av.

- OBS -

Välkommen till SS Viken Ägirs seglarläger 2022!
Lägerveckorna är uppdelade i olika åldersgrupper:

  • Veckorna 25 och 26: barn i åldrarna 7-11 år
  • Vecka 27 "fortsättarläger": barn i åldrarna 12-16 år
  • Vecka 28 och 29: barn i åldrarna 9-13 år

Vecka 25 är ett 4-dagarsläger (måndag-torsdag) och veckorna 26-29 är 5-dagarsläger (måndag-fredag).


Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.

Krav

För att man ska få delta i lägerveckorna är det krav på att man kan simma 200 meter.

Båtar

Vi använder oss av fyra båttyper: Optimistjolle, RS Tera, RS Feva och Tvåkrona. Optimisten och RS Tera är enmansjollar. Optimisten är den i särklass vanligaste nybörjarjollen, men är också en stor kappseglingsklass. Tvåkronan är en större jolle som seglas av flera personer, där en instruktör följer med för direkt vägledning och stöd. RS Feva används främst på fortsättningslägret och är en tvåmansjolle som på lägerveckan seglas utan ledare.

Kostnader, anmälan och inbetalning

Inbetalning av lägeravgift görs till SSVÄ:s plusgiro: 8455-8 senast den 1 maj. Har ni anmält er efter den 1 maj, sker betalning senast en vecka efter det att ni anmält er, dock senast veckan före lägret.
Lägeravgift för medlem är: 2000 kr för vecka 25 och 2275 kr för vecka 26, 27, 28 och 29.

För att vara med på lägren behöver man vara medlem i klubben och medlemskapet är viktigt ur försäkringshänseende. Medlemskapet betalas in separat från lägeravgiften. För att bli medlem trycker du på "Bli medlem" under fliken "Om Klubben" högst upp på hemsidan.

Observera att det är viktigt att både lägeravgift och medlemsavgift betalas in för att anmälan ska vara giltig.

För att anmäla er till seglarlägren fyller ni i formuläret som är länkat nedan. Om ni har några frågor är ni välkomna att skicka dem till junior@vikenagir.se.


Länk till anmälan: https://forms.gle/QCveJq7512hgmXeDA

Tider

Vi börjar varje dag kl 09:00, och avslutar runt 16:00 med eftermiddagsfika. Vi ledare kommer att vara på plats senast 08:30 varje dag. Sedan stannar vi givetvis kvar efter att dagen har slutat tills alla kommit iväg. Sista dagen slutar vi klockan 14:00.

Att tänka på

Man får räkna med att det blir blött, både av stänk från vågor, och då och då från ofrivilliga bad. Ta därför med både regnkläder och badkläder som man kan använda efter väder när man är ute.  Ta även med torra ombyten för de tillfällen man behöver det. Det kan även vara bra med en varm tjocktröja för dagar med dåligt väder. Vi har flytvästar som vi kan låna ut, men det är begränsat antal, så ta med om ni har egen.

Alltså tag med följande: regnkläder, badkläder, handduk, varma kläder, torra ombyten, minst 2 par skor/stövlar/tofflor. Allt torrt kan man lämna kvar i klubbhuset mellan dagarna, men alla måste ta med sig allt blött hem efter varje dag.

Sociala medier

Klubben lägger upp bilder från verksamheten på diverse sociala medier. Detta för att föräldrar och intresserade ska kunna ta del av det vi gör. Om du är intresserad av vår verksamhet får du gärna följa @vikenagir på instagram. 

Om du eller ditt barn inte vill synas där så får ni meddela oss så löser vi det.

Se lägerveckorna i kalendern

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Love Stalfors (ansvarig): 070-206 30 03

Information om seglarläger med tanke på Covid-19

Med anledning av Covid-19 kommer vi göra ett antal åtgärder för att kunna genomföra så säkra och roliga seglarläger som möjligt i år.

Vi kommer följa folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer och kommer även ta Svenska Seglarförbundets råd i beaktande när vi beslutar om åtgärder för att förhindra smittspridning.


Just nu verkar riktningen vara att restriktionerna slopas och att seglarlägren därmed kan hållas precis som vanligt i år. Om det kommer nya restriktioner kommer vi anpassa seglarlägren efter dessa.