Juniorer

Seglarläger 2023

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, välter upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. Lägeravgift för medlem är: 2200kr för vecka 25 och 2500 kr för vecka 24, 26, 27 och 28.

Seglarskola

Segelsällskapet Viken Ägir anordnar seglarläger vid Byfjorden i Uddevalla. Förbered er på en vecka fylld med roligheter, där vi tillsammans lär oss om segling, samtidigt som vi njuter av sommaren med massa bad och skoj! 

Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, vänder upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.

Juniorsegling

Detta är en aktivitet som består av onsdagssegling för barn och ungdom. Seglingen pågår under våren och hösten, med uppehåll under sommaren. Se vidare för start- och slutdatum av dessa i kalendariet här på vår hemsida.

För att prova på kappsegling anordnar klubben normalt under hösten "Lilla Rödöpokalen" - en kappsegling med nybörjarfokus för juniorer.
Mer information kommer...

Seglarläger 2023

Välkommen till SS Viken Ägirs seglarläger 2023!
Lägerveckorna är uppdelade i olika åldersgrupper:

  • Veckorna 24, 25 och 26: barn i åldrarna 7-11 år
  • Vecka 27 "fortsättarläger": barn i åldrarna 12-16 år
  • Vecka 28: barn i åldrarna 9-13 år

Åldersgränserna är inga strikta gränser, det är för att placera ungdomar tillsammans med andra i ungefär samma ålder och anpassa hur vi lär ut.

Vecka 25 är ett 4-dagarsläger (måndag-torsdag) och veckorna 24 och 26-8 är 5-dagarsläger (måndag-fredag).


Under lägerveckan lär vi oss om hur vi riggar båten, vänder upp en kapsejsad båt, de grundläggande segelsätten, att knyta knopar m.m. I olika moment i teori och praktik delar vi upp deltagarna i mindre grupper efter erfarenhet, så att alla kan utvecklas på sin egen nivå.

Krav

För att man ska få delta i lägerveckorna är det krav på att man kan simma 200 meter.

Båtar

Vi använder oss av fyra båttyper: Optimistjolle, RS Tera, RS Feva och Tvåkrona. Optimisten är den i särklass vanligaste nybörjarjollen, men är också en stor kappseglingsklass. Numera använder vi oss mer och mer av RS Tera som är en nyare modell av enmansjolle. Tvåkronan är en större jolle som seglas av flera personer, där en instruktör följer med för direkt vägledning och stöd. RS Feva används främst på fortsättningslägret och är en tvåmansjolle som på lägerveckan seglas utan ledare.

Kostnader, anmälan och inbetalning

För att gå seglarläger krävs en anmälningsavgift och ett klubbmedlemskap. 
Lägeravgiften är 2200 kr för vecka 25 och 2500 kr för vecka 24, 26, 27 och 28.

För att vara med på lägren behöver man vara medlem i klubben och medlemskapet är viktigt ur försäkringshänseende. Medlemskapet betalas in separat från lägeravgiften. För att bli medlem trycker du på "Bli medlem" under fliken "Om Klubben" högst upp på hemsidan.

Observera att det är viktigt att både lägeravgift och medlemsavgift betalas in för att anmälan ska vara giltig.

I år har vi ett nytt anmälningssystem till lägren. För att anmäla er följer ni länken nedan. Ni kommer inom några dagar få ett mail med bekräftelse samt mer information om lägren och inbetalning. Om ni har några frågor är ni välkomna att skicka dem till junior@vikenagir.se.


Anmäl dig här!

Tider

Vi börjar varje dag kl 09:00, och avslutar runt 16:00 med eftermiddagsfika. Vi ledare kommer att vara på plats senast 08:30 varje dag. Sedan stannar vi givetvis kvar efter att dagen har slutat tills alla kommit iväg. Sista dagen slutar vi klockan 14:00.

Att tänka på

Man får räkna med att det blir blött, både av stänk från vågor, och då och då från ofrivilliga bad. Ta därför med både regnkläder och badkläder som man kan använda efter väder när man är ute.  Ta även med torra ombyten för de tillfällen man behöver det. Det kan även vara bra med en varm tjocktröja för dagar med dåligt väder. Vi har flytvästar som vi kan låna ut, men det är begränsat antal, så ta med om ni har egen.

Alltså tag med följande: regnkläder, badkläder, handduk, varma kläder, torra ombyten, minst 2 par skor/stövlar/tofflor. Allt torrt kan man lämna kvar i klubbhuset mellan dagarna, men alla måste ta med sig allt blött hem efter varje dag.

Sociala medier

Klubben lägger upp bilder från verksamheten på diverse sociala medier. Detta för att föräldrar och intresserade ska kunna ta del av det vi gör. Om du är intresserad av vår verksamhet får du gärna följa @vikenagir på instagram. 

Om du eller ditt barn inte vill synas där så får ni meddela oss så löser vi det.

Se lägerveckorna i kalendern

Plats

Viken-Ägirs klubbhus vid Rödöns småbåtshamn, södra Uddevalla.

Övriga upplysningar

Har du frågor, mejla: Junior@vikenagir.se

Love Stalfors (ansvarig för seglarläger): 070-206 30 03