Lokala Nyheter

Kallelse Årsmöte SSVÄ 2020.

Måndagen den 16/11 kl 18.30.

Mötet hålles i Rödöstugan och beräknas ta 11/2 timme. Fika finns.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer vi att ha prisutdelning för Kvällskappseglingarna, Rödöpokalen, Orust Runt och Uddevallaregattan.

På grund av Coronasituationen kommer vi att sitta glest i det stora rummet. Vi måste alla tänka på att hålla avstånd och undvika trängsel i tamburen. För att göra mötet så kort som möjligt har vi tyvärr låtit föredraget utgå. Vi arbetar även på en elektronisk lösning för ett alternativt sätt att delta.

Vi återkommer om vi finner en lösning på detta.
Det är viktigt att vi kan hålla ett årsmöte och vi har således gjort bedömningen att vi bör minimera riskerna genom dessa åtgärder.
Förslag till verksamhetsplan och budget samt verksamhetsberättelsen kommer att sändas ut närmare årsmötet.

Varmt välkomna, friska och med avstånd!
Styrelsen


Vi minns Claes-Göran Bäckström
 
Claes-Göran Bäckström har lämnat oss vid en ålder av 94 år.
 
Claes-Göran var under många år en synnerligen aktiv medlem vars stora engagemang bidragit till den goda utveckling av klubben vi ser idag.
 
Hela familjen Bäckström syntes från sextiotal och framåt på kappseglingsbanorna med sina ”snokar”. Den första var en kravellbyggd koster som på 70-talet ersattes av Grinden Snoken II, en för tiden och fortfarande radikalt modern tolkning av begreppet spidsgatter.
 
Vid sammanslagningen av Uddevallas båda segelsällskap, Viken och Ägir spelade Claes-Göran en aktiv roll. I samband med detta ersattes det gamla huset på Stången med ett nybygge där han och hans familj spelade en viktig roll i genomförandet.
Claes-Göran var inte fast i det gamla utan såg utvecklingsmöjligheterna i att flytta verksamheten närmare staden. Det var under hans ordförandeskap som Stången såldes och vi kunde etablera oss i Rödöhamnen med ett nytt hus i en mer ändamålsenlig omgivning. En stor process som krävde massor av arbete och en stor portion av Claes-Görans förhandlingsbegåvning.
 
Det är lätt att tänka på hela familjen Bäckström när man minns Claes-Göran. Nämnas kan att hustrun Anne och sönerna Hans och Göran har alla varit ordförande i SSVÄ under olika perioder. Ett svårslaget familjerekord!
 
Det är med tacksamhet för allt han bidragit med som vi minns Claes-Göran: Kamraten, ordföranden, seglingsledaren, dragspelaren, seglaren.
Ja, rollerna var många och minnena ljusa!

Med värme ifrån Styrelsen SSVÄ


Hej Seglarvänner !

Välkomna till funktionärsmöte måndag 4 maj, kl 20.00.

Plats: https://meet.google.com/avj-ndcc-cbm, (följ mycket enkelt denna länk via Google Chrome), direkt ifrån ditt hem!

I år planerar vi att genomföra Pantaenius Bohus Racet 2020 på ett sätt som minimerar risken för smittspridning, mer om det upplägget under mötet. Vi söker särskilt dig som inte anser att du tillhör någon riskgrupp med anledning av Covid-19. Även du som saknar tidigare erfarenhet av kappseglingsarrangemang är Du hjärtligt välkommen. Alla kan hjälpa till!

Detta är årets största seglarhändelse i Uddevalla. Som klubb är vi stolta över vår stora tävling, som lockar >100 båtar. Därför är vi måna om ett bra arrangemang!
Båtarna ankommer till Uddevalla torsdag 25 juni. Vi behöver många funktionärer som kan hjälpa till med bl.a.:
•                         Packa ”Goodie-bag” under veckan innan racet.
•                         Uddevalla Hamn, el, flaggor, mottagande och anvisning av plats, ”hamnkapten” torsdag
                            25 juni.
•                         Tävlingsexpedition i Uddevalla torsdag 25 juni och fredag morgon
•                         Säkerhetsgrupp för båtinspektion i Uddevalla torsdag 25 juni
•                         Brandvakter under natten mot fredag
•                         Startbåtbesättning fredag 26 juni i Uddevalla
•                         Utläggning av startbojar samt bojar vid Sunningen samt vid Stången
•                         Målgångspersonal i Smögen lördag 27 juni
•                         Servering av mat & dryck i Smögen 27 juni
•                         Tävlingsexpedition Smögen 27-28 juni
•                         Prisutdelning Smögen 28 juni
 
Om du kan och vill vara med som funktionär men ej kan deltaga i detta möte - skicka gärna ett mail till kappseglingar@outlook.com

 Varmt välkomna hälsar styrelsen i SSVÄ

Måndagen den 22 november kl 18:30 är det årsmöte i SS Viken-Ägir i Rödöstugan med smörgåstårta och föredrag av Peter Gustavsson (Blur).

Läs mer

Det blåste friska vindar, men det var inget som hindrade juniorerna med föräldrar från att entusiastiskt rigga båtarna. Det var tävlingsdags och vi var taggade på segling.  Efter rorsmansmötet skulle äventyret börja. En efter en seglade op

Läs mer

På lördag är det sista juniorseglingen för i höst. Som vi tidigare meddelat kommer vi ha seglingstävling där ungdomarna visar vad de lärt sig under hösten. Alla får möjlighet att delta. Vi kommer att hjälpa till så att alla ska känna sig trygga med att de

Läs mer